DIWALI - FESTIVALUL LUMINILOR IN INDIA - 8 ZILE, AVION / 15 OCTOMBRIE 2017 - PLECARE DIN CLUJ


Transport: avion
De la 1390 €

Pret per persoanaLa cerere va putem ajuta cu tarife pentru alte tipuri de camera: single, tripla
Oferta

Pretul afisat este valabil pentru tipul de camera selectat, cu taxe incluse.

Tip Camera
Tip Masa
Pret
Selecteaza Pachet
Tip Camera: Camera dubla
Tip Masa: Conform program
Pret: 2780 €

Detalii Circuit

Te invitam intr-o calatorie magica, in care vei descoperi putin din esenta spirituala a Indiei si vei trai experienta bogatelor valori religioase impletite cu traditiile acestui subcontinent, reflectate excelent prin arhitectura pe care au cultivat-o. Vei vizita cele mai importante monumente si atractii tursitice ale Indiei in plina sarbatoare Diwali – festivalul luminilor tinut in fiecare toamna.


Itinerariu

Ziua 01 PLECARE DIN CLUJ-NAPOCA - 15.10.2017 - Te vei intalni cu insotitorul de grup la aeroportul din Romania si te vei imbarca pentru zborul international.

Ziua 02 SOSIRE IN DELHI - 16.10.2017 - Vei face un tur de oras al capitalei Indiei, vizitand unele dintre cele mai interesante atractii turistice. Vei admira Jama Masjid, cea mai mare moschee din India. Moscheea  a fost construita in perioada lui Shah Jahan, cand au fost ridicate si Taj Mahal si Fortul Rosu. Vei pleca intr-o plimbare cu ricsa prin piata Chandi Chok, unde vei avea ocazia sa interactionezi cu localnicii. Vei vedea Raj Ghat - monumentul dedicat lui Mahatma Gandhi; o ceremonie comemorativa are loc in fiecare zi de vineri. Astazi vei face un tur al orasului New Delhi. Vei merge de-a lungul bulevardului ceremoniilor Rajpath, trecand pe langa impozantele India Gate (Poarta Indiei), Resedinta Presedintelui si Casa Parlamentului pentru a ajunge la Bangla Sahib Gurudwara, cel mai proeminent Sikh Gurudwara, sau casa de cult Sikh, fiind recunoscuta in Delhi dupa cupola aurita. Vei vizita parcul Lodhi, situat in centrul orasului si al carui nume provine de la Dinastia Lodi, ultima dinastie din perioada sultanatului. In centru se afla Marele Dom, prin care se ajunge la Moscheea cu trei cupole, ambele construite in perioada lui Sikander Lodi, in 1494.
Regim mese - Mic dejun, Cina.

Ziua 03 DELHI - 17.10.2017 - Vei vizita Qutub Minar (minaretul Qutub), cel mai inalt minaret din caramida. Qutub Minar avand inaltimea de 72,5 m inaltime este inclus in Lista Patrimoniului Universal UNESCO. Vei vizita Humayun‘s Tomb (mormantul lui Humayun), care a fost construit la cererea sotiei imparatului Humayun in anul 1562 si proiectat de Mirak Ghiyath, un arhitect persan. In anul 1993, mormantul a fost inclus in Patrimoniul universal UNESCO. Vei vizita Marele Templu Lotus care este considerat un model al arhitecturii moderne, o emblema a Indiei moderne. Vei vizita Swaminarayan Akshardham, monument ce simbolizeaza 10.000 de ani de cultura indiana. Regim mese - Mic dejun, Cina.

Ziua 04 DELHI - JAIPUR - 18.10.2017 - Vei fi transferat din Delhi catre Jaipur, distanta ce va fi parcursa in aproximativ 6 ore. Regim mese - Mic dejun, Cina.

Ziua 05 JAIPUR - 19.10.2017 - Vei urca pe spatele elefantilor pana la Fortul Amber, un minunat exemplu de arhitectura Rajput, cu terase si metereze, reflectate in oglinda Lacului Maota de la poalele sale. La interior vei descoperi diverse sali regale decorate cu sculpturi in fildes, oglinzi si sticla, completate de picturi murale deosebite. Trecand dintr-o camera in alta, in aceasta structura magnifica, vei simti istoria si vei vizualiza grandoarea unui regat ce nu a fost niciodata cucerit.
Nota: plimbarea pe elefanti la Fortul Amber nu poate fi rezervata in avans, datorita numarului limitat de elefanti. Din acest motiv, vei pleca dimineata foarte devreme de la hotel, pentru a ajunge in timp util la fort. Vei face un tur panoramic de oras in Jaipur. Vei vizita Muzeul Palatului, aflat in interiorul zidurilor orasului, care gazduieste un amestec impresionant de arta traditionala Rajasthani si Mogul. Vei vizita apoi uimitorul Jantar Mantar, unul dintre cele cinci observatoare din India, construit de Sawai Jai Singhin 1726 chiar vis-a-vis de palat. Vei lua parte la minunatul festival al Luminilor Diwali si vei asista la ceremonie alaturi de localnici. In hinduism Diwali este o sarbatoare religioasa de toamna care dureaza cinci zile si care se tine in cinstea lui Lakshmi, zeita bogatiei sau, in Bengal, in cinstea zeitei Kali. In timpul sarbatorii, opaite de lut aprinse sunt asezate pe balcoanele caselor si ale templelor sau sunt puse sa pluteasca pe rauri si parauri. Cea de-a patra zi a sarbatorii marcheaza inceputul noului an, o perioada in care se fac cadouri, se viziteaza prietenii, se impodobesc casele si se poarta haine noi. Diwali este celbrata atat de jainisti cat si de sikhi. Vei servi o cina traditionala cu ocazia sarbatorii Diwali la restaurantul hotelului Park Regis. Te vei costuma cu haine traditionale (doamnele vor primi Sariuri si domnii turbane) si vei participa la dansuri folclorice, desene Rangoli si focuri de artificii.
Regim mese - Mic dejun, Cina

Ziua 06 JAIPUR - FATEHPUR SIKRI - AGRA - 20.10.2017 - Astazi vei pleca spre Agra, pe traseu vei face o oprire la Fatehpur Sikri fost oras imperial al Dinastiei Mogulilor, construit de catre Imparatul Mogul Akbar. Vei vizita Monumentul Idmat Ud Daulah (Baby Taj), construit in stilul arhitectural specific perioadei mogule si care a servit drept sursa de inspiratie pentru Taj Mahal. Vei vizita Mehtab Bagh, sau Gradina Lunii, situata la nord de Taj Mahal. Fiind situata pe malul opus al raului Yamuna, gradina ofera o priveliste panoramica asupra Taj Mahalului.Regim mese - Mic dejun, Cina.

Ziua 07 AGRA - DELHI - 21.10.2017 - Vei vizita impresionantul Taj Mahal - simbol al dragostei netarmurite. Vei vizita Fortul Agra, impresionanta rezidenta regala inclusa in Patrimoniul Universal UNESCO. Vei fi transferat catre Delhi, pe un traseu ce dureaza aproximativ 4 ore. Regim mese - Mic dejun, Cina.

Ziua 08 PLECARE DIN DELHI - 22.10.2017 - Vei fi transferat de la hotel la aeroportul din Delhi. Regim mese - Mic dejun.

Orar zbor:

Plecare Cluj, 15.10.2017 ora: 06:25; Sosire Munchen, 15.10.2017 ora: 07:10; Lufthansa; durata:2:00;
Plecare Munchen, 15.10.2017 ora: 12:20; Sosire Delhi, 15.10.2017 ora: 23:20; Lufthansa; durata:7:30;
Plecare Delhi, 22.10.2017 ora: 01:00; Sosire Munchen, 22.10.2017 ora: 05:45; Lufthansa; durata:8:15;
Plecare Munchen, 22.10.2017 ora: 10:45; Sosire Cluj, 22.10.2017 ora: 13:25; Lufthansa; durata:1:55.

Locatie /                 Hotel /                                       Tip camera /            Mese /
Delhi     Vivanta By Taj Dwarka  4*                 Standard Room     vezi itinerar
Jaipur  Park Regis  4*                                         Standard Room     vezi itinerar
Agra     Four Points By Sheraton Agra  4*   Standard Room     vezi itinerar
Delhi     Red Fox Delhi Airport  3* sup.           Standard Room     vezi itinerar

Informatii utile:
Viza turistica in India se elibereaza in Romania de misiunea diplomatica a tarii de destinatie .


COD 104Servicii Incluse
-Bilet de avion pentru zbor international Cluj - Delhi - Cluj cu Lufthansa;
-Taxele de aeroport pentru zboruri;
-Cazare 6 nopti la hotelurile mentionate, in tipul de camere specificat:
-Mesele mentionate in program: 7 Mic dejun, 6 Cina;
-Toate tururile si transferurile in conformitate cu itinerarul
-Toate taxele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program
-Ghid local vorbitor de limba engleza pentru tururile si transferurile incluse
-Insotitor de grup din partea agentiei
-Bacsis ghizi locali si soferi
-Asigurarea complexa de calatorie
-Transportul se va face cu autocar privat
Servicii Neincluse
- Early check-in, late check-out
- Taxa si formalitati de obtinere a vizei din India: 60 euro