Venetia & Florenta- DUO City Break- de la 396 euro/ 5 zile, taxe incluse/ luna mai

Venetia, Italia
Transport: avion
De la
396 €

Pret / persoanaLa cerere va putem ajuta cu tarife pentru alte tipuri de camera: single, tripla
Oferta

Pretul afisat este valabil pentru tipul de camera selectat, cu taxe incluse.

Tip Camera
Tip Masa
Pret
Selecteaza Pachet
Tip Camera: Varianta 1/ camera dubla
Tip Masa: Mic dejun
Pret: 792 €
Tip Camera: Varianta 2/ camera dubla
Tip Masa: Mic dejun
Pret: 874 €
Tip Camera: Varianta 3/ camera dubla
Tip Masa: Mic dejun
Pret: 1026 €

Descriere Oferta


Pretul afisat mai sus este de camera dubla (pentru 2 persoane)/ sejur, cu taxe aeroport incluse!


*Preturile sunt valabile pentru inscrieri incepand cu data de 29 martie 2017, in limita disponibilitatii!


DUO City Break- Venetia & Florenta


Perioada sejur:  17 - 21 mai 2017


Pret: de la 396 euro/ persoana/ sejur 5 zile, taxe aeroport incluse

Pachetul include: biletul de avion/ zbor direct- Bucuresti Otopeni- Venetia + Florenta- Bucuresti Otopeni, taxele de aeroport, 2 nopti cazare Venetia- insula/ central, 2 nopti cazare Florenta/ central, mic dejun, bilet tren Venetia- Florenta.


Descriere + principale atractii Venetia + Florenta:


VENETIA

Legenda spune că oraşul de pe ape ar fost întemeiat odată ce locuitorii din regiunea romană “Venetia et Istria” au început să se mute pe insulele din apropiere pentru a scăpa de migraţiile barbare. Prima menţiune documentară datează din anul 421, iar trei secole mai târziu locuitorii oraşului aveau deja un episcop propriu. Prin secolul al X-lea, Veneţia era deja o putere ce reuşea să cucerească alte regiuni şi să scape de ameninţarea piraţilor. În Evul Mediu şi Renaşterii, Veneţia purta oficial numele de “Serenissima Repubblica” era o putere impusă la nivel mondial. Poziţia geografică şi legăturile cu Bizanţul au contribuit la expansiunea economică şi teritorială a Veneţiei, oraşul ajungând să controloze o mare parte din coasta Mării Adriatice.

După anul 1453, Veneţia intră însă pe panta descendentă. Este cucerită de francezi, cedată austricilor şi îşi recapătă libertatea abia în în 1866.

Spusă pe scurt, istoria Veneţiei poate fi istoria oricărui oraş. Ceea ce o individualizează este însă situarea ei: pe ape. Aşa că se naşte o întrebare: cum s-a construit oraşul de pe ape? Răspunsul e simplu: cu ajutorul lemnului şi al unor arhitecţi şi constructori pricepuţi. Clădirile Veneţiei de astăzi sunt aşezate pe piloni de lemn, lemn adus de pe continentul european, de pe teritoriile Sloveniei şi Croaţiei de azi. Pilonii au fost aşezaţi foarte aproape unul de celelălalt, iar deasupra lor au fost turnate fundaţiile clădirilor din cărămidă sau piatră.

Din secolul trecut, veneţienii au şi probleme, iar acestea sunt cauzate de modernizări: veneţienii au construit un sistem de captare a apelor pentru a satisface cererea locală, iar Veneţia a început să se scufunde. Acţiunile au fost stopate, dar alte probleme au apărut. Uneori nivelul apei creşte peste limitele admise, iar parterul clădirilor este inundat. Soluţiile pentru ca Veneţia să reziste s-au tot căutat: să se construiască un sistem de pontoane, să se pompeze apă sub solul de sub oraş...

118 insule, 354 poduri şi 177 canale

Veneţia insulară de azi este oraşul aşezat pe 118 insule; are 354 poduri şi 177 canale. Încrengătura de străduţe înguste şi canale e însă una plină de surprize şi deosebit de ofertantă, aşa că Veneţia trebuie străbătută atât pe apă, cu vaporetto sau gondola, cât şi pe jos, prin labirintul de străduţe.

Pentru turişti, excursia cu vaporaşul sau gondola pe canalele Veneţiei trebuie să înceapă cu Canal Grande, o arteră "căptuşită" cu palate în stil gotic sau renascentist. La toate acestea se mai adaugă şi bisericile şi podurile ce traversează canalul: Rialto, Ponte del* Accademia, Ponte degli Scalzi etc.

Iar Veneţia îşi continuă tentaţiile cu Biserica Santa Maria della Salute şi de ce nu Muzeul de Artă Modernă Peggy Guggenheim, unde regăsim şi o bucăţică din România. Aici se găseşte sculptura lui Constantin Brâncuşi, Măiastra. Nici Biblioteca Nazionale Marciana nu trebuie ratată, mai ales că aici se găseşte una dintre cele mai importante colecţii de carte din Italia, iar la loc de cinste stau manuscrise de Petrarca.

Oricum, dacă ajungeţi la Veneţia nu rataţi San Giorgio, Burano, La Giudecca, Lido sau Murano. Pe mica insulă Murano oricine poate să-i vadă pe maeştrii sticlari făurind opere de artă din sticlă.

Carnavalul şi gondola sunt, probabil, cei mai cunoscuţi copii ai Veneţiei. Se spune ca originile Carnavalului trebuie căutate înapoi în timp, prin anul 1094, când dogele Veneţiei, Vitale Faliero, l-a mentionat pentru prima data într-un document, dar carnavalul era prezent şi în saturnaliile latine sau evenimentele legate de cultul dionisiac. Se pare că la Veneţia, carnavalul s-a născut pentru ca, măcar pentru scurt timp, cei umili spă fie egali cu cei bogaţi. Astfel, în perioada carnavalului, pătura săracă a oraşului avea permisiunea să-i ironizeze în public pe bogaţi. Cântecul gondolierului, pernele moi şi romantismul unei plimbări în doi au făcut din gondolă atracţia Veneţiei, însă răsfăţul unei plimbări cu gondola nu este permisă în prezent oricui, dacă stai să-ţi numeri banii.

Visul tuturor romanticilor. Şi, mai ales, visul oricărui fotograf. Veneţia, oraşul construit din vise şi fantasme, din pasiuni şi dorinţe. De la Palatul Dogilor şi Piaţa San Marco până la Podul Rialto şi Podul Suspinelor, fiecare colţ, fiecare felinar, fiecare gondolă alunecând pe canale imprimă un farmec etern şi misterios Veneţiei.

Farmecul Oraşului de pe Ape este accentuat în perioada în care Veneţia îşi pune masca şi se pregăteşte de Carnaval. În luna februarie, enigmatica Veneţie pluteşte într-o atmosfera fantastică, printre măşti înmărmurite din spatele cărora scânteiază priviri pline de viaţă.

Palatul Dogilor

Veneţia este Oraşul Ducal, în care soarta a mii de oameni era hotărâtă în Palatul Dogilor. În încăperile bogat decorate, pictate de cei mai vestiţi artişti ai tuturor timpurilor, dogele şi sfătuitorii săi învestmântaţi în robe împodobite cu însemne ale puterii luau decizii despre moartea şi viaţa prizonierilor, încurcată în labirintul de celule. Condamnaţii pe viaţă priveau pentru ultima dată frumosul oraş şi libertatea de pe puntea de piatră albă, ce avea să ia numele de Podul Suspinelor.

Bazilica San Marco

Veneţia este oraşul în care divinitatea şi geniul omului s-au întâlnit la naşterea Bazilicii San Marco. Ca pe-o coroană, aurul solar alunecă pe cupolele uriaşe, mângâie spinările spectaculoşilor cai din bronz aurit la care până şi Napoleon a râvnit, şi pătrunde în basilică, unde se scaldă în mozaicurile aurii care acoperă pereţii şi cupolele acesteia. Părinţii bisericii medievale credeau că Domnul însuşi se reflectă în apele de miere ale celor opt mii de metri pătraţi de mozaicuri.

Insula Murano

Veneţia este oraşul măştilor care te privesc multicolore şi inexpresive din vitrinele magazinelor, concurate doar de bijuteriile strălucitoare, modelate de maeştrii italieni în apropiere, pe insula Murano. Spectacolul creării candelabrelor colorate de către meşterii sticlari, care odinioară erau înscrişi în Cartea de Aur a insulei pentru arta cu care lucrau, stă sub fascinaţia unui proces alchimic.


FLORENTA

Seducatoarea Florenta - Se numeste „Sindromul lui Stendhal”. Denumirea provine de la cunoscutul romancier francez, care pe 22 ianuarie 1817 vizita Florenta. Intrat in Biserica Santa Croce, Stendhal se simte coplesit de atata frumusete in asa masura incat incepe sa aiba palpitatii si este aproape de lesin. In 1979, Graziella Magherini, psihiatru italian, identifica aceleasi stari la sute de turisti si astfel trairile scriitorul sunt „oficializate” in tratatele de psihiatrie.

Ti-am povestit cele de mai sus pentru ca in Italia desfatarile estetice, senzoriale, spirituale, intelectuale te intampina la tot pasul, ca intr-un adevarat festin hedonist, un ospat pentru minte si suflet. Noi te-am prevenit: trebuie sa fii pregatit pentru baia de frumusete care te asteapta, ca sa nu faci si tu „sindromul lui Stendhal”.

Florenta este o neintrerupta etalare de capodopere. Frumosul irumpe in fiecare piazza, la fiecare pas. In Florenta  simti cum Geniul este pus in slujba Orgoliului.

Condusa in trecut de familia Medici, una dintre cele mai bogate si influente familii din Italia si proclamata de Girolamo Savonarola „Statul lui Dumnezeu”, Florenta iti infatiseaza cu o trufie provocatoare Domul lui Brunelleschi, Clopotnita lui Giotto, Galeriile Uffizi (unde te intampina da Vinci, Michelangelo, Rafael, Tiziano, Botticelli, Caravaggio si multi altii), Palatul Pitti sau Palatul Renasterii Florentine, marele rival al Galeriilor Ufizzi.

Sfidatoare precum conducatorii care au dominat-o, orgolioasa precum artistii care s-au intrecut modeland-o, dar, inainte de toate, seducatoare prin Frumusete, Florenta te subjuga intr-atat, incat ulterior restul lumii s-a putea sa-ti para plictisitor si gri. Este un risc pe care, insa, merita sa ti-l asumi.

Obiective turistice in Florenta

Turistii viziteaza regiunea Toscana si Florenta din nenumarate motive. Florenta este inima Renasterii, Siena si Cinque Terre  (cinci sate pescaresti construite in stanci, intre plaja si dealuri) ofera o minunata incursiune in peisaje romantice imbratisate de natura si presarate cu castele medievale, iar Pisa te delecteaza cu mostenirea nestirbita a secolelor XI-XIII.

Domul din Florenta

Numele sau oficial este Santa Maria dei Fiori si este una dintre cele mai spectaculoase si mai frumoase cladiri nu doar din oras, ci din Italia. Construit pe parcursul a 170 de ani, a beneficiat de contributia unor nume celebre, precum Brunelleschi si Giotto (pentru Turnul Domului). Este fascinant prin magnitudine si culoare. Imbracat in marmura verde, alba si rosiatica adusa din Carrara, Prato si Siena, iti umple sufletul de frumusete si bucurie, iti ocupa gandurile si te inalta odata cu el prin perfectiunea pe care o atinge.

San Miniato al Monte

San Miniato este primul martir al Florentei. Legenda povesteste ca acesta a fost omorat prin decapitare in timpul persecutiilor duse impotriva crestinilor in anul 250. Se mai spune ca, dupa ce i-a fost taiat capul, Sfantul l-a ridicat de pe pamant, a trecut raul Arno si a urcat pe Mons Fiorentino, unde locuia in sihastrie. Un altar a fost ridicat in secolul al VIII-lea in locul respectiv si in secolul al XI-lea a inceput constructia bisericii pe care o vedem si astazi.

Aflata intr-o locatie linistita si deosebit de frumoasa, San Miniato al Monte impresioneaza prin fatada incrustata cu marmura alba si verde si prin formele geometrice construite care transmit un sentiment de armonie si echilibru. Vei fi surprins sa gasesti un zodiac pe podeaua bisericii, chiar la intrare, si iti va face placere sa pleci cu o amintire  de la magazinul unde se gasesc produse preparate de calugarii de la San Miniato.

Piazza Michelangelo

Este unul dintre cele mai pitoresti locuri, pentru ca iti ofera o priveliste de vis asupra Florentei. Vei crede ca te afli in mijlocul unei carti postale. De aici cuprinzi cu privirea intregul oras, raul care il inconjoara, cunoscutele poduri infatisate in cele mai romantice vederi, maretul Dom. Si, daca ai un banut la tine, poti sa zaresti prin telescop Palazzo Pitti (fosta resedinta a familiei Medici, unde se afla impresionante colectii cu lucrari ale lui Rafael si Tiziano), Galeriile Ufizzi, Palazzo Vechio (impozanta primarie in secolele XIII-XIV, astazi prefectura orasului) si multe alte minunatii adapostite in sanul Florentei.Conditii oferta:

- tariful este valabil in functie de disponibilitatea locurilor la momentul cererii de rezervare

- perioada este fixa 17- 21 mai 2017 - 4 nopti/ 5 zile

- locurile sunt limitate

- la cerere se pot calcula si tarife pentru copii, precum si tarif de camera Single pentru o singura persoana

- la cerere se poate oferta alt numar de nopti, alt tip de hotel, etc


Orar de zbor informativ (ore locale):

Plecare 17 mai 2017

Bucuresti Otopeni   06.15-  Venetia Treviso - 07.25

Intoarcere  21 mai 2017

Florenta  21.00 -     Bucuresti Otopeni  23.55


Oferta de preturi, in functie de hotelurile selectate:

VARIANTA 1 -  Hotel Tre Archi 3*/ Venetia     +      Hotel Victoria 3*/ Florenta


VARIANTA 2 -   Casa Artè 3*/ Venetia     +    Hotel Martelli 3*/ Florenta


VARIANTA 3  - Hotel Torino 3*/ Venetia     +     Hotel Kraft 4 */ Florenta


Pentru alte detalii nu ezitati sa contactati consultantii de vacanta Icar Tours.


COD  110 – ICAR

Hotel

Venetia & Florenta- DUO City Break

Cazare Venetia 17-19.05.2017


Hotel Tre Archi 3* / Stați în zona istorică a orașului Veneţia! 

adresa: Cannaregio 923, Cannaregio, 30121 Veneţia, Italia

Hotelul Tre Archi are sediul într-un palat venețian din secolul al XVIII-lea, complet restaurat. Tre Archi are vedere la canalul din Cannaregio și se află lângă podul cu acelaşi nume.

Unitatea de cazare, renovată de meșteri artizani talentaţi, îmbină stilul antic venețian cu toate facilităţile moderne. De asemenea, hotelul are o grădină luxuriantă răcoroasă, lucru rar întâlnit în centrul oraşului Veneţia.

Camerele de la Tre Archi au decorațiuni și mobilier în stil venețian şi sunt dotate cu aer condiționat, TV prin satelit și minibar. Unele dintre ele au vedere la canal, iar altele au vedere la grădină, unde vara se servește un bufet de mic dejun.

Cannaregio Sestiere este un cartier rezidenţial central, dar care oferă atmosfera magică a canalelor veneţiene și este aproape de toate punctele de atracţie principale, inclusiv celebra piaţă San Marco. De asemenea, zona este plină de magazine convenabile, restaurante și locuri frecventate mai ales de către localnici.

Tre Archi impresionează de la prima vedere, având la intrare un lounge reprezentativ, care are tavanul original din secolul al XVIII-lea, ornat cu decorațiuni prețioase, precum și un superb candelabru din sticlă de Murano. De asemenea, hotelul pune la dispoziţie o recepție și un mic bar. 

Cannaregio este o alegere excelentă pentru călătorii interesați de peisaj, fotografie și mers pe jos.


Casa Artè 3* / Stați în inima orașului Veneţia

adresa: S.Marco 2900, 2901 Calle del Frutariol, San Marco, 30124 Veneţia, Italia

Casa Artè este un han situat în centrul Veneției, la 10 minute de mers pe jos de Piața San Marco. Proprietatea se află la câţiva pași de Grand Canal şi de podul Accademia, fiind ușor accesibilă cu autobuzele pe apă.

Camerele de la Casa Artè sunt dotate cu minibar, aer condiționat și TV prin satelit. Canalele Sky de sport, filme și pentru copii sunt disponibile gratuit. Micul dejun este în stil italian.

Această veche casă venețiană are un bar cu TV LCD, cu principalele canale de sport. În zonele comune ale proprietății, oaspeţii pot admira expoziția permanentă a artistului local contemporan Oliviero Zane. 

San Marco este o alegere excelentă pentru călătorii interesați de muzee, escapadă romantică și istorie.


Hotel Torino 3* / Stați în inima orașului Veneţia

adresa: Calle Delle Ostreghe 2356, San Marco, 30124 Veneţia, Italia 

Hotelul Torino se află lângă Calle Larga XXII Marzo, strada comercială principală din Veneția, într-o clădire din secolul al XVI-lea, la doar 300 de metri de Piața San Marco. Camerele în stil baroc oferă Wi-Fi gratuit, TV prin satelit și aer condiționat.

Toate camerele au baie privată, iar cele mai multe sunt situate în clădirea principală, care are lift. Celelalte camere și apartamente sunt în clădirile învecinate.

Micul dejun poate fi adus în camera dvs., la cerere. Alte servicii includ o recepție deschisă nonstop și un depozit de bagaje, care este disponibil şi după check-out, pentru tot restul zilei.

Hotelul Torino este aproape de staţiile autobuzului de apă, printre care Santa Maria del Giglio de pe linia 1 și San Marco Vallaresso de pe linia 2. 

San Marco este o alegere excelentă pentru călătorii interesați de muzee, escapadă romantică și istorie.


Cazare Florenta 19-21.05.2017

Hotel Victoria 3*

Hotelul Victoria oferă camere în stil clasic, este situat în centrul istoric al Florenţei, în cartierul San Lorenzo. Galeria Accademia este la 500 de metri de hotel, iar gara Santa Maria Novella este la doar 5 minute de mers pe jos.  Acces gratuit la internet WiFi

Toate camerele Hotelului Victoria au minibar şi cele mai multe oferă aer condiţionat. Baia privată include articole de toaletă gratuite şi uscător de păr.

Între orele 07:00 - 09:00 este servit un mic dejun în stil italian. Hotelul este la 5 minute de mers pe jos de Capelele Medici.


Hotel Martelli 3* / Stați în inima orașului Florenţa

Hotelul Martelli se află într-o clădire istorică elegantă, care a aparținut pe vremuri unor nobili florentini. Catedrala și Gara Firenze Santa Maria Novella sunt la 200 de metri.

Camerele oferă aer condiționat, un TV cu canale prin satelit, minibar și baie privată cu articole de toaletă gratuite. Unele camere au mobilier elegant și tavan cu fresce.

Zonele comune ale Hotelului Martelli, inclusiv sala de mic dejun, au fresce originale și mobilier de epocă. Micul dejun tip bufet continental este servit zilnic între orele 07:30 - 10:30.

Personalul este disponibil nonstop și poate oferi informații turistice. Aeroportul Florența Peretola se află la aproximativ 7 km de proprietate. 

Santa Maria Novella este o alegere excelentă pentru călătorii interesați de cumpărături, gastronomie și artă.


Hotel Kraft 4 * - nota 8,2 pe Booking.com din 585 comentarii

Terasa panoramică de la ultimul etaj al hotelului Kraft este prevăzută cu o grădină pe acoperiş, o piscină şi un restaurant. Gara Santa Maria Novella este la 5 minute de mers pe jos.  Hotelul Kraft este situat într-o zonă rezidenţială liniştită din Florenţa, aproape de râul Arno şi de Ponte Vecchio. Puteţi parca într-un garaj local, care oferă servicii de transfer.

Toate sunt camerele sunt prevăzute cu mochetă sau parchet şi baie privată cu duş sau cadă. Unele camere au vedere la centrul istoric al Florenţei. Camerele au aer condiţionat, TV prin satelit şi minibar.

Micul dejun tip bufet este servit zilnic. Porta al Prato este o alegere excelentă pentru călătorii interesați de monumente,vizitare și muzee.
Servicii Incluse
- biletul de avion/ zbor direct- Bucuresti Otopeni- Venetia Trevizo (Wizz Air) + Florenta- Bucuresti Otopeni (Blue Air);
- taxele de aeroport;
- bagaj de mana- maxim 10 kg/ dimensiuni mici
- 2 nopti cazare Venetia- insula/ central, cu mic dejun;
- 2 nopti cazare Florenta/ central, cu mic dejun;
- bilet tren Venetia- Florenta.
Servicii Neincluse
- transfer aeroport- hotel- tren - hotel - aeroport;
- taxele locale valabile in orase- se achita la receptia fiecarui hotel;
- asigurarea medicala- aprox 42 lei/ persoana
- bagaj cala- 41 euro/ dus-intors/ maxim 23 kg