Detalii oferta
Rezervare
Confirmare

FESTIVALUL LALELELOR LA ISTANBUL

De la
EUR 169 00 EUR
persoană/pachet

Ziua 1 

După servirea micului de jun si a cafelei turcești,ajungem in Istanbul in jur de ora prânzului .Si pentru ca TURCIA este o tara primitoare,ne oprim in drum către hotel,la un magazin unde vom fi serviți cu baclavale,rahat si ceai ,totul din partea casei!

Cazare hotel aproximativ ora 14.00 ,(Check-in obligatoriu in Turcia)

Pentru restul zilei , timp liber.

Cazare cartier Fatih

Hotel 3 /4

Vizite recomandate : Palatul Topkapi,Hagia Sofia,Moscheea Sultan Ahmet,Parcul Gulhane 

Ziua 2 

Excursie opționala - 25 euro- FESTIVALUL LALELELOR

După servirea micului dejun, mergem către 🔸️Continentul Asiatic-Promenada Camlica

Este un deal situat în Üsküdar districtul Üskü Istanbul  . Situat în partea asiatică a orașului, la 268m deasupra nivelului mării, Dealul Çamlıca se bucură de o vedere panoramică a părții de sud a Bosforului și a gurii Cornului de Aur .  

Dealul este o atracție turistică populară. Există case de ceai, cafenele și un restaurant într-un parc public cu copaci monumentali, grădini de flori și fântâni, administrat de municipalitatea metropolitană.  În vârful dealului există o antenă de televiziune și mai mulți stâlpi și turnuri radio.  Pentru a elimina poluarea vizuală cauzată de plante, în octombrie 2014, Ministerul Transporturilor, Activităților Maritime și Comunicațiilor a planificat construirea unui turn de televiziune de 365,5 m, cu un restaurant rotativ la 202,5 m și două platforme de observare. 

Moscheea Camlica - cea mai mare din Turcia

Moscheea Çamlıca este un edificiu de mari dimensiuni și cuprinde un întreg complex de clădiri. Printre acestea există un muzeu, o galerie de artă, o bibliotecă, o sală de conferințe, o grădiniță și un spațiu subteran destinat parcării autovehiculelor. Sala de rugăciune are o capacitate de aproximativ 63.000 de persoane, iar sala de conferințe are o capacitate de aproximativ 1071 de persoane. În schimb, parcarea subterană are 3.500 de locuri. Zona de rugăciune destinată exclusiv femeilor are o capacitate de aproxiamtiv 600 de locuri. Interiorul este foarte bogat decorat și multicolor, predominând albul, albastrul și auriul. Arhitectura moscheii este încărcată de simboluri. Domnul se înalță la 72 de metri deasupra solului, simbolizând cele 72 de grupuri etnice tradiționale din Turcia. Cele șase minarete simbolizează cele șase articole de credință islamice: credința în Allah, în îngeri, în profeți, în cărțile sfinte, în Ziua Judecății și în destin. Sala de conferință are 1071 de locuri, iar minaretele se înaltă la 107,1 metri pentru a simboliza victoria turcilor asupra bizantinilor de la Manzikert din 1071. Datorită locației, moscheea domină mare parte din zona asiatică a orașului Istanbul, aflându-se în paralel cu o altă mare moschee, Moscheea Suleymaniye, situată pe partea europeană. 

Următoarea oprire o vom face in Parcul Emirgan la Festivalul Lalelelor 

Sărbătorirea Festivalului Lalelelor este un tribut adus tradițiilor vechi de secole. Acest festival este organizat de mulți ani la rând si este considerat cel mai frumos din lume.

După plimbarea fascinanta  plina de culoare,mergem către  Cartierul  Ortaköy

 Cel mai frumos bazar de argint se regăsește aici.

Se poate servi Kumpir sau Kokareci .

Geamia Ortakoy este de asemenea ,o adevarata bijuterie arhitecturala!

Ultimul obiectiv al zilei este Biserica Vlaherne

Biserica Sfânta Maria din Blachernae, cunoscută în română mai cu seamă ca Biserica Vlaherne, denumită și Sfânta Maria Maica lui Dumnezeu, (în greacă Θεοτόκος των Βλαχερνών, transliterat: Theotókos ton Blachernón, în turcă Meryem Ana Kilisesi) a fost sanctuarul cel mai sfânt din Constantinopol. Făcea parte din suburbia Blachernae, situată în nordul capitalei Constantinopol între Mănăstirea Chora, poarta Andrinopole și Cornul de Aur. Tot aici se aflau palatele lui Alexios I Comnen, Anastase și al lui Porfirogenetul, turnul lui Isaac Anghelos și una dintre cele 24 de porți din zidul lui Teodosiu al II-lea, care a fost modificat sub domnia lui Heraclius pentru a îngloba biserica. Distrusă de diferite seisme de-a lungul secolelor, biserica a fost restaurată cu nenumărate ocazii, cea mai recentă fiind în 1960. Fântâna sa sacră rămâne un loc de pelerinaj pentru creștinii ortodocși cât și pentru musulmani.

Retur Hotel - ora 17.00 aproximativ

Ziua 3

Excursie Opționala Buyukada -Insula Prinților- 50 euro/pers 

Locul de basm unde maşinile sunt interzise!

Insulele Prinţilor formează un arhipelag ce se situează în Marea Marmara, în apropiere de Istanbul, Turcia. Arhipelagul este compus din nouă insule, însă cea mai mare dintre ele, aşa cum îi spune şi numele, este Buyukada (Insula Mare).

Pe aceste insule se ajunge cu feribotul, insula Buyukada aflându-se la o distanţă de o oră şi jumătate de Istanbul.

Odată ajuns aici, vei fi surprins de liniştea, aerul curat, calmitatea locurilor şi lipsa totală a maşinilor.

Pe străzile înguste, împodobite cu flori viu colorate, terase şi magazine de suveniruri, localnicii şi turiştii circulă doar cu trăsuri trase de cai, biciclete sau maşini electrice.

Maşinile alimentate cu carburant (cu excepţia celor ce aparţin Poliţiei, Pompierilor, celor de marfă sau celor care strâng gunoiul) sunt interzise pentru a nu polua această oază feerică.

La cinci minute de locul debarcării, ajungi în piaţa din centrul insulei. Este o piaţă mică, înconjurată de restaurante cu specific pescăresc, magazine şi puncte de închiriat biciclete sau trăsuri.

Pranz inclus in pret!

Retur hotel aproximativ ora 17.00

OPTIONAL 60 euro - Searată Turceasca pe vapor

Program artistic,cina festiva cu Meniu la alegere de pui ,peste sau Kofte(chiftelute tradiționale turcesti)free bar alcoolic si non alcoolic.

Retur Hotel ,dupa ora 00.00

Ziua 4

Plecam către Romania,după servirea micului de jun,si ne oprim la Mini Mall Migros ,pentru ultimele cumpărături si masa de prânz. 

Ajungem in Constanta,in jurul orei 22.00 aproximativ,in funcție de formalitățile vamale.

vezi mai multe

- transport cu autocarul Cernavoda-Medgidia-Murfatlar-Mangalia

- însoțitor de grup + ghid local 

-3 nopți de cazare cu mic dejun ,hotel 3 *

 

 

vezi mai multe

-Asigurare medicala de călătorie(optionala) prețul este intre 14 si 35 lei

- rezervarea locurilor in primele 5 rânduri (10 euro/pers)

- supliment camera single 70 euro

-excursiile opționale/Serata turceasca

vezi mai multe

Conditii de plată:

50%- la rezervare

50%- cu 30 zile înainte de plecare

 

*Nu garantăm grupurilor camere învecinate la hotel!

* LOCURI LIMITATE‼️

vezi mai multe

Servicii

 • charter
 • autocar
 • Mic dejun
 • ghid
 • insotitor de grup

Tema

 • sejur-istanbul

Facilitati unitate de cazare

 • wifi

Facilitati camera

 • wifi
 • tv
 • baie
 • baie privata
 • dus
 • halat de baie
 • prosoape
 • uscator de par

vezi mai multe

Informatiile si fotografiile din pagina cu descrierea unitatii de cazare au caracter strict informativ si sunt preluate de la partenerii nostrii sau de pe site-urile de prezentare ale acestora. Pozele de pe site sunt generice si nu pot fi considerate contractuale, ele reprezinta efortul nostru permanent de a oferi informatii despre aceste locatii. Incercam zilnic sa actualizam aceste informatii, dar nu garantam ca sunt complete, actualizate sau nu contin erori. Va recomandam sa consultati site-urile oficiale ale unitatilor de cazare sau sa cereti informatii actualizate agentiei noastre.

Tarifele si disponibilitatea ofertelor sunt valabile la acest moment!

Solicita oferta