GRECIA - Pelerinaj, 5 zile

Toate Locatiile Grecia
Ziua I: Bucuresti - Salonic - Katerini
Plecare din Bucuresti la ora 06:00 pe traseul: Pleven - Sofia - Serres - Salonic.
Tur panoramic Salonic care este al doilea oras ca marime si importanta din Grecia. Admiram: Arcul lui Galerius, Rotonda si Biserica Sf. Gheorghe din perioada bizantina. Oprire la Manastirea Sf Dimitrie izvoratorul de Mir - patronul ocrotitor al orasului. Biserica a fost ridicata pe locul intemnitarii, al torturii si ingroparii Sfantului Dimitrie. In interiorul Bisericii se afla racla cu Moastele Sf. Dimitrie si recla cu moastele Sf. Mucenite Anisia. Deplasare spre Turnul Alb - simbolul orasului si  statuia regelui Macedoniei - Alexandru cel Mare. Plimbare, timp liber de-a lungul Marii Egee. Cazare in zona Katerini.

Ziua II: Kalambaka - Meteora - Atena
Mic dejun. Deplasare spre Valea Tempi cu oprire la Manastirea Sf. Paraschevi, care adaposteste Izvorul ajutator bolilor de ochi. Deplasare spre Complexul Monastic Meteora, care este cel mai important Centru Monastic Ortodox dupa Muntele Athos aflat in patrimoniu Unesco. Se viziteaza: Manastirea Marele Meteor, Varlam,  Sf. Treime, Rusanou (in functie de programul acestora). Oprire la atelierul de Icoane bizantine Zindros in care vedeti tehnica de lucru traditionala a acestor icoane. Deplasare spre Atena. Tur panoramic in care puteti admira: Complexul Acropole, Dealul Likavetus, Piata Sintagma, Academia si Universitatea. Cazare in Atena.

Ziua III: Atena - Manastirea Sf. Patapie - Canalul Corint
Mic dejun. Tur panoramic Piata Omonia, Palatul Parlamentului, Mormantul soldatului necunoscut si Stadionul Olimpic.
Excursie optionala: Canalul Corint a fost construit pentru a face legatura intre Marea Egee si Marea Ionica, mai precis intre Golful Saronic si Golful Corint, taind in doua Istmul Corint, astfel Peninsula Peloponez fiind pratic despartita in totalitatea de partea continentala a Greciei. Manastirea Sf. Patapie in care se afla racla cu Moastele Sfantului si pestera in care s-a nevoit,  Moastele Sfintei  Ipomoni, capul mamei Imparatului Constantin Paleologul, Moastele Sfantului Nikon cel Nou (25 euro/pers). Cazare in Atena.

Ziua IV: Eghina - Manastirea Sfantului Nectarie - Manastirea Sf Efrem cel Nou

Mic dejun. Plecare spre portul Pireu considerat cel mai mare oras-port al Greciei. Imbarcare pe ferryboat spre Insula Eghina la Manastirea Sfantului Nectarie Taumaturgul (vindecator de boli grave), facatorul de minuni. Aceasta Manastire adaposteste Biserica construita de Sfantul Nectarie, racla cu Sfintele Moaste, Mormantul, Izvorul si chilia in care s-a nevoit. Vizita la Manastirea Sf. Ecaterina. Intoarcere cu ferryboat-ul catre portul Pireu si continuare spre Nea Makri, numit orasul verde. Manastirea are hramul Buna Vestire si a fost construita pe locul numit Colina Neprihanitilor. Aici se afla racla cu Moastele Sfantului Efrem cel Nou considerat ajutatorul celor dependenti de droguri, al celor cuprinsi de depresie si a celor deznadajduiti. In curte inca se afla copacul in care Sfantul a fost martirizat si spanzurat. Cazare in zona Evia.

Ziua V: Manastirea Sfantului Ioan Rusu - Sfantului Cuvios David Batranul - Kato Xenia
Mic dejun. Deplasare spre insula Evia in localitatea Prokopi, unde se afla Biserica cu Moastele Sfantului Ioan Rusu, acoperite cu o masca din aur si sunt facatoare de minuni. Manastirea Sfantului Cuvios David Batranul are hramul Schimbarea la Fata. Aici se afla Mormantul, Moastele, Cadelnita si Epitaful Sfantului. Continuare spre orasul Volos la Manastirea Kato Xenia sau Straina de jos, provine de la icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului, ajunsa aici in mod miraculos. In aceasta Manastire se afla o parte din Cinstitul Brau al Maicii Domnului, una dintre cele mai valoroase relicve crestine. Cazare in Katerini.

Ziua VI: Salonic - Manastirea Sfantului Efrem Sirul - Bucuresti
Mic dejun. Deplasare spre Salonic cu oprire la Manastirea Sfantului Efrem Sirul. Manastirea impresioneaza prin arhitectura de influenta bizantina. In Biserica mare se pastreaza, cu mare evlavie, mana dreapta a Sfantului Efrem Sirul. Un alt loc de inchinare din Manastire este si paraclisul Sfintei Irina Hrisovalantou.
Plecare spre Bucuresti cu sosire in cursul serii in functie de trafic si formalitatile vamale.


SERVICII INCLUSE
-transport cu autocar modern - aer conditionat
-5 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri 3*
-ghid / preot din partea agentiei
-Bonus : Manastirea Sf. Paraschevi


TARIFUL NU INCLUDE
-Asigurare COVID (storno+medicala)
-intrarile la obiectivele turistice
-traversarile cu ferryboat-ul dus-intors si taxa de oras 20 euro/pers
-Excursiile optionale (minim 25 de persoane)

MODALITATI DE PLATA SI PENALIZARI
- 30% - avans pentru rezervare ferma;
- 70% - se plateste cu 30 zile inaintea plecarii.
Penalizarile care se aplica in cazul in care turistul renunta la pachetul de servicii sunt urmatoarele:
a) 30% din costul excursiei, renuntarea se face incepand de la confirmarea serviciilor pana cel putin cu 30 de zile inainte de inceperea circuitului.
b) 100% din costul circuitului pentru retragerea in intervalul 30 - 0 zile inainte de plecare/intrare.

Nota:
Documente necesare calatoriei: buletin/pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la data intoarcerii.
Ordinea vizitelor obiectivelor poate fi modificata sau pot fi inlocuite anumite obiective / hoteluri /orasul de cazare in situatii speciale.
Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partaj in camera dubla sau tripla, nu vor plati diferenta de single, aceasta fiind suportata de catre agentie

De retinut:
Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, trebuie sa prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu insoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat;  in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazierul judiciar. Detalii la www.politiadefrontiera.ro.
Orice abatere a turistului de la program, se face pe propria raspundere.
Turistul este obligat sa anunte agentia asupra oricarui incident petrecut in afara granitelor Romaniei.
In cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primii turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu, Agentia de turism nu isi asuma responsabilitatea.vezi mai multe

Camera Dubla
Transport Autocar Bacau - Paralia Katerini
Transport Autocar Paralia Katerini - Bacau

vezi mai multe

Alege localitatea de plecare

Solicita oferta